Fa'afefea ona fai Fefa'ataua'iga i Lumana'i ile Gate.io

Fa'afefea ona fai Fefa'ataua'iga i Lumana'i ile Gate.io

O a Konekarate Fa'aauau Lumanai?

O le konekarate mo le lumana'i ose maliliega fa'aletulafono i le va o itu e lua e fa'atau pe fa'atau atu se aseta i se tau ma le aso ua fa'atulaga i le lumana'i. O nei aseta e mafai ona eseese mai oloa e pei o auro poʻo suauʻu i mea tau tupe e pei o cryptocurrencies poʻo faʻasoa. O lenei ituaiga konekarate o lo'o avea o se meafaigaluega fa'apitoa mo le puipuia o tupe gau ma fa'amautu tupe mama.

Konekarate Perpetual futures, o se vaega itiiti o mea e maua mai, e mafai ai e le aufaioloa ona taumatemate i le tau i le lumanai o se aseta autu e aunoa ma le umiaina moni. E le pei o konekarate masani i le lumana'i ma aso e muta ai, e le muta ai konekarate mo le lumana'i. E mafai e le aufaioloa ona faatumauina o latou tulaga mo le umi latou te mananaʻo ai, e mafai ai ona latou faʻaogaina faʻauluuluga o maketi mo taimi uumi ma e ono maua ai ni tupe mama tele. E le gata i lea, o konekarate faʻavavau i le lumanaʻi e masani ona faʻaalia elemene tulaga ese e pei o le faʻatupeina o fua faatatau, lea e fesoasoani e faʻafetaui a latou tau ma le aseta autu.

O se tasi o itu iloga o lumana'i fa'avavau o le leai o ni vaitaimi fa'amautu. E mafai e le aufaioloa ona tatala se avanoa mo le umi e lava a latou tupe, e aunoa ma le noatia i soʻo se taimi e muta ai konekarate. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e te faʻatau se konekarate tumau BTC/USDT i le $30,000, e leai se noataga e tapunia le fefaʻatauaʻiga i se aso patino. O lo'o ia te oe le fetuutuuna'i e fa'amautu ai lau tupe mama pe tipi tupe gau i lau faitalia. E taua le maitauina o fefaʻatauaʻiga faʻavavau i le lumanaʻi e le faʻatagaina i le US, e ui lava o loʻo aofia ai se vaega tele o fefaʻatauaʻiga o le cryptocurrency lalolagi.

A'o ofoina atu e konekarate fa'avavau i le lumana'i se meafaigaluega taua mo le fa'aalia i maketi cryptocurrency, e taua le fa'ailoaina o a'afiaga e feso'otai ma fa'aeteete pe a auai i ia gaioiga tau fefa'ataua'iga.

Fa'amatalaga o Fa'amatalaga i luga ole Itulau Fefa'ataua'iga i Lumanai ile Gate.io

Mo tagata amata, fefaʻatauaʻiga i le lumanaʻi e mafai ona sili atu ona lavelave nai lo fefaʻatauaʻiga vaʻaia, aua e aofia ai le tele o faʻamatalaga faʻapolofesa. Ina ia fesoasoani i tagata fou ia malamalama ma faʻatautaia fefaʻatauaʻiga i le lumanaʻi ma le lelei, o lenei tusiga e faʻamoemoe e faʻamatalaina uiga o nei faaupuga pe a faʻaalia i luga o le Gate.io futures trading page.

O le a matou faʻalauiloaina nei faaupuga i le faasologa o foliga, amata mai le agavale i le taumatau.
Fa'afefea ona fai Fefa'ataua'iga i Lumana'i ile Gate.ioFa'afefea ona fai Fefa'ataua'iga i Lumana'i ile Gate.io

Tulaga i luga a'e o le K-line siata

Fa'avavau: "Fa'avavau" o lona uiga o le fa'aauau. O le "perpetual futures" (e ta'ua o "Perpetual futures contracts) na afua mai i konekarate fa'aletupe mo le lumana'i, ma o le eseesega tele o le lumana'i fa'avavau e leai se aso e fa'amautu ai. O lona uiga afai lava e le tapunia le avanoa ona o le faamalosia o le faamaapeina, o le a tumau pea le tatalaina e faavavau.

Tau o Fa'asinomaga: O le fa'asologa o tau o lo'o maua e ala i le fa'atatauina o tau o fefa'ataua'iga tetele ma fa'atatauina le averesi mamafa o latou tau. O le tau fa'ailoga o lo'o fa'aalia i luga o le itulau o lo'o i ai nei o le BTC index tau.

Faailoga Tau: O le tau talafeagai o le lumanaʻi, faʻatatau i luga o le tau faʻasino ma le tau maketi. E fa'aaogaina e fa'atatau le PNL opeopea o tulaga ma fa'amautu tulaga fa'amaapeina. E ono alu ese mai le tau mulimuli o le lumanaʻi e aloese ai mai le faʻaogaina o tau.

Fua Faatatau Fa'atupe: Ole fua ole fa'atupe ile tulaga o iai nei. Afai e lelei le fua faatatau, e totogi e i latou o lo'o umia tulaga umi le totogifuapauina o le fa'atupega i tagata e umia tulaga pupuu. Afai e le lelei le fua faatatau, e totogi e i latou o lo'o umia avanoa pupuu le totogifuapauina o le fa'atupega i e umia tulaga umi.
Fa'afefea ona fai Fefa'ataua'iga i Lumana'i ile Gate.io


Tuutuuga i totonu o le vaega tusi oka

Tusi Fa'atonu: O se fa'amalama e mata'ituina ai faiga tau maketi i le faagasologa o fefa'ataua'iga. I totonu o le vaega tusi tusi, e mafai ona e matauina fefaʻatauaʻiga taʻitasi, le aofaʻi o tagata faʻatau ma faʻatau, ma sili atu.
Fa'afefea ona fai Fefa'ataua'iga i Lumana'i ile Gate.io

Tulaga i totonu o le vaega tau fefa'ataua'iga

Tatala Long: A e vaʻai o le a tulaʻi mai le tau faʻailoga i le lumanaʻi ma tatala se tulaga e faʻavae i luga o lenei tulaga, ua lauiloa o le tatalaina o se tulaga umi.

Tatala Puupuu: A e vavalo o le tau faʻailoga o le a pa'ū i le lumanaʻi ma tatalaina se tulaga e faʻavae i luga o lenei tulaga, ua lauiloa o le tatalaina o se tulaga pupuu.

Fa'atauga ma Fa'atauga Fa'atatau: E mafai e tagata fa'aoga ona auai i fefa'ataua'iga i le lumana'i pe a uma ona tu'u se pasene patino o tupe e fai ma fa'amaoniga tau tupe. O lenei tupe e ta'ua o le margin. O le fa'asologa o le laina e vaevaeina i le vavae ese po'o le fa'alava.

Tu'u'ese: I se tulaga fa'apito, o se aofa'iga o le fa'ailoga e fa'asoa i se tulaga. Afai e fa'aitiitia le fa'asili mo se tulaga i se tulaga i lalo ifo o le fa'asologa o le tausiga, o le a fa'amavae le tulaga. E mafai fo'i ona e filifili e fa'aopoopo pe fa'aitiiti le pito i lenei tulaga.

Koluse: I le fa'asologa o laina fa'alava, o avanoa uma e fa'asoa fa'atasi ai le fa'alava o le aseta. I le tulaga o le faamaapeina, e mafai e le faioloa ona leiloa uma tupe faasili ma tulaga uma i lalo o le faalava o lena aseta.

Ituaiga Poloaiga: O ituaiga oka e vaevaeina i faʻatonuga faʻatapulaʻa, faʻatonuga maketi, faʻatonuga faʻaoso, faʻatonuga faʻasolosolo, ma le faʻatonuga naʻo.

  • Tapula'a: O se fa'atonuga fa'atapula'a o se fa'atonuga e fa'atau pe fa'atau atu i se tau fa'apitoa pe sili atu. Peita'i, e le fa'amaonia le fa'atinoina o se fa'atonuga fa'atapula'a.

  • Maketi: O se fa'atonuga maketi o se fa'atonuga e fa'atau pe fa'atau vave i le tau sili ona maua i le maketi.

  • Fa'aoso: Mo fa'atonuga fa'aoso, e mafai e tagata fa'aoga ona seti se tau fa'aoso, fa'atonu tau, ma le aofa'i i luma atu. A oʻo atu le tau o maketi i le tau faʻaoso, o le a otometi lava ona tuʻuina e le faiga se faʻatonuga i le tau o le faʻatonuga. A'o le'i fa'atupuina ma le manuia le fa'atonuga, e le fa'aisa le tulaga po'o le pito.

  • Ta'otoga Ta'avale: E tu'uina atu i le maketi se fa'atonuga e tu'u i tua e fa'atatau i fa'atonuga a le tagata fa'aoga e avea o se fa'atonuga fa'ata'ita'i pe a o'o le maketi i se toe fa'aleleia. Tau Fa'aoso moni = Tau sili ona maualuga (maualalo) a le Maketi ± Feeseesea'iga o Auala (Ole Va'aiga), po'o le tau aupito maualuga (maualalo) a le Maketi * (1 ± Feeseesea'iga o Auala). I le taimi lava e tasi, e mafai e tagata faʻaoga ona seti le tau lea e faʻagaoioia ai le faʻatonuga aʻo leʻi fuafuaina le tau faʻaoso.

  • Fa'asalalau Na'o: O se fa'atonuga na'o le post-na'o le a le fa'ataunu'uina vave i le maketi, fa'amautinoa o le tagata fa'aoga o le a avea pea ma tagata na faia. Afai o le poloaiga e fetaui ma se poloaiga o loʻo iai i le taimi lava lena, o le a faʻaleaogaina.

  • SL/TP: O le oka SL/TP ose oka ma aiaiga fa'aoso (ave le tau o tupe mama po'o le tau taofi-mau'i). A oʻo le tau mulimuli / tau talafeagai / tau faʻasino i le tau faʻaosoina, o le a tapunia e le faiga le tulaga i le tau maketi sili ona lelei, e faʻavae i luga o le tau faʻaosoina ma le aofaʻi. E faia lenei mea ina ia ausia le sini o le ave o tupe mama poʻo le taofia o tupe leiloa, faʻatagaina tagata faʻaoga e faʻanofoina otometi le tupe maua manaʻomia pe aloese mai tupe gau le manaʻomia.

  • Taofi Tapulaa Poloaiga: O le taofi tapula'a ose ose fa'atonuga fa'atonu e mafai ai e tagata fa'aoga ona seti le tau taofi, fa'atapula'a le tau, ma fa'atau/fa'atau atu le aofa'i muamua. A oʻo le tau mulimuli i le tau taofi, o le a otometi lava ona tuʻuina e le faiga se faʻatonuga i le tau faʻatapulaʻa.

  • COIN-M: Coin-margined futures na saunia e Gate.io o se konekarate toe faʻaaogaina le cryptocurrency e fai ma faʻamaoniga, o lona uiga o le cryptocurrency e avea ma tupe faavae. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le tulaga o le BTC coin-margined futures, Bitcoin e faʻaaogaina e fai ma faʻasologa muamua ma mo faʻatusatusaga PNL.

  • USDT-M: USDT-margined futures na saunia e Gate.io o se konekarate laina, o se oloa faʻasologa laina faʻamauina ma faʻamautu i le USDT, o se stablecoin faʻapipiʻiina i le tau o le US dollar.

Fa'afefea ona fai Fefa'ataua'iga i Lumana'i ile Gate.io

Tuutuuga i le Lumana'i Fuafuaga Vaega

PNL : Fa'aofi lau tau fa'aulu, le aofa'i o lumana'i o lo'o e umia, ma le fa'atele leverage. Ona, seti lea o lau tau fa'amoemoe e fa'atatau i tupe maua mulimuli ma fua.

Tau Fa'amuta : Tu'u lau tau fa'aulu, le aofa'i o lumana'i e te umia, ma le fa'atele leverage. Ona, filifili lea o le fa'asologa o le laina (koluse pe vavae'ese) e fuafua ai lau tau fa'amaapeina.

Tau Fa'atatau : Tu'u lau tau fa'aulu, le aofa'i o lumana'i o lo'o e umia, ma le fa'atele leverage. Ona, seti lea o lou mana'o e maua e fuafua ai tupe maua mulimuli ma fua.

Fa'aaliga: O fa'ai'uga na fa'atatau i le fa'aogaina o le calculator i le lumana'i e mo na'o fa'amatalaga, ma o fa'ai'uga moni i fefa'ataua'iga ola o le a manumalo.
Fa'afefea ona fai Fefa'ataua'iga i Lumana'i ile Gate.io


Tu'utu'uga ile vaega ole fa'asologa i lalo ole K-line siata

1. Tulaga Tulaga: O lo'o fa'aalia ai tulaga uma o lo'o e umia, e aofia ai:

  1. Konekarate: O lau konekarate o lo'o umia.
  2. Qty: O loʻo faʻaalia ai le aofaʻi o konekarate na e faʻatonuina, o le numera lelei e faʻaalia ai se tulaga umi, ma le numera le lelei e faʻaalia ai se tulaga puupuu. E mafai ona e fesuia'i le vaega tele i konekarate po'o tupe i le sone oka.
  3. Taua: E faʻatatau i le tulaga tau i le tau faʻailoga.
  4. Tau ulufale: E faʻatatau i le tau masani o le faʻatauina o se tulaga umi poʻo le faʻatau atu o se tulaga pupuu.
  5. Mark Price: O le tau o le faailoga e foliga mai o le tau talafeagai o le konekarate, lea e fuafua e faʻatatau i le tau faʻavae o aseta ma se fua faʻatatau o le faʻatupeina.
  6. Liquidation Price: O loʻo faʻaalia ai le tau faʻamaapeina o lou tulaga. O le latalata o le tau faʻailoga i le tau faʻamaapeina, o le maualuga o le tulaga lamatia o le tulaga o loʻo i ai nei o le a faʻamaʻapeʻaina, ma le isi itu, o le maualalo o le tulaga lamatia o le a faʻamaeʻaina. Faamolemole ia matau o Gate.io e faʻaaoga le tau faʻailoga e faʻaosoina ai le faʻamaapeina. A oʻo le tau faʻailoga i le tau faʻamaapeina, o le a faʻaosoina le faʻamaapeina.
  7. Avanoa: E faasino lea i le mataupu faavae e te manaʻomia pe a tatalaina se tulaga i fefaʻatauaiga i le lumanaʻi.
  8. PNL e le'i fa'atinoina (ROE): PNL le'i fa'ailoaina o lo'o fa'aalia ai le tupe mama e le'i fa'atinoina po'o le leiloa o le avanoa avanoa.
  9. Malamalama PNL: Malamalama PNL o loʻo faʻatatau i le tupe mama ma tupe leiloa pe a uma ona alu ese mai se tulaga, fuafua e faʻatatau i tau ulufale ma alu ese.
  10. Fa'aiti'i/Tapuni/Toe Su'e Tulaga:

    Fa'aitiitiga Tulaga: E fa'atatau i le tapunia o se vaega o fa'atonuga, ma e masani ona fa'aaoga e taofi ai tupe mama.

    Tapuni Tulaga: E mafai ona e filifilia le faʻatonuga maketi poʻo le faʻatapulaʻaina o le faʻatonuga e tapunia ai le tulaga, e faʻatumu le poloaiga pe a tapunia.

    Suiga Tulaga: A uma ona tapunia tulaga muamua i le tau maketi, tuʻuina atu se poloaiga i le isi itu.

  11. ADL: E mafai ona e setiina lau ave tupe (TP) ma taofi gau (SL) poloaiga i le tulaga lisi. E lagolagoina e Gate.io auala e lua SL/TP, o le tulaga SL/TP ma fa'aoso SL/TP.

Fa'afefea ona fai Fefa'ataua'iga i Lumana'i ile Gate.io

2. Tala fa'asolopito : E aofia ai poloaiga ua fa'aleaogaina, fa'atumu atoatoa ma fa'atumu vaega. E mafai ona e vaʻavaʻai i faʻamatalaga auiliili iinei e uiga i le taimi faʻaiʻu, itu, tau oka, aofaʻi, faʻatumu tau, mafuaʻaga vavalalata ma puna. Fa'afefea ona fai Fefa'ataua'iga i Lumana'i ile Gate.io
3. Tatala Poloaiga: fa'aali uma poloaiga o lo'o fa'atali.Fa'afefea ona fai Fefa'ataua'iga i Lumana'i ile Gate.io

4. Talafa'asolopito o Fefa'ataua'iga : O lo'o fa'aalia ai le tala fa'asolopito o fefa'ataua'iga o le fa'atonuga fa'atumu.

Fa'afefea ona fai Fefa'ataua'iga i Lumana'i ile Gate.io

Fa'afefea ona Fefa'ataua'iga USDT-M Fa'aauau Luma lumana'i ile Gate.io (Lapea ole Initaneti)

1. Alu i le Gate.io Website, kiliki i luga [Derivatives] , filifili [USDT-M] i le Perpetual Futures Section.
Fa'afefea ona fai Fefa'ataua'iga i Lumana'i ile Gate.io
2. I le itu tauagavale, filifili BTC / USDT e fai ma faʻataʻitaʻiga mai le lisi o lumanaʻi.
Fa'afefea ona fai Fefa'ataua'iga i Lumana'i ile Gate.io
3. Kiliki le vaega lea. O iinei, e mafai ona e kiliki i luga ole Isolated poʻo le Koluse e filifili ai lau [Margin Mode].

Fetuuna'i le fa'atele o le leverage i le kilikiina o le numera. A maeʻa lena, kiliki [Faʻamaonia] e teu ai lau suiga.
Fa'afefea ona fai Fefa'ataua'iga i Lumana'i ile Gate.io
Fa'afefea ona fai Fefa'ataua'iga i Lumana'i ile Gate.io
E lagolagoina e le tulaga le aufaioloa e ese'ese mea e fiafia i ai e ala i le ofoina atu o auala eseese.
  • O le auala fa'a'ese'ese fa'asoa fa'asoa fa'atasi ma avanoa e lua e tatala fa'asaga i le fa'aputugatupe tutusa. So'o se tupe mama po'o se gau mai se tulaga e mafai ona fa'aoga e fa'afetaui ai le paleni o le isi fefa'ataua'iga.
  • E na'o le avanoa e talia ai se avanoa e tatala. I le tulaga o se gau, o le fefaʻatauaʻiga o le a naʻo le tulaga faʻapitoa i le faʻamautu. Ole mea lea e tu'u ai le paleni ole cryptocurrency e le'i fa'aogaina. Ole filifiliga sili lea mo faioloa fou uma talu ai e puipuia le paleni o tupe siliva crypto.
4. Ina ia amata se tupe fesiitai mai le spot account i le lumanai, kiliki i luga o le tama'i arrow faamau o loo i le itu taumatau e maua ai le lisi o le fesiitaiga.

I le taimi lava i le lisi o le fesiitaiga, ulufale i le aofaʻi e te manaʻo e faʻafeiloaʻi, ma kiliki i luga [Faʻamaonia].
Fa'afefea ona fai Fefa'ataua'iga i Lumana'i ile Gate.io
Fa'afefea ona fai Fefa'ataua'iga i Lumana'i ile Gate.io
5. Ina ia tatalaina se tulaga, e tolu filifiliga a tagata faʻaoga: Faʻatapulaʻa Poloaiga, Poloaiga Maketi, ma Poloaiga Faʻaoso. Mulimuli i laasaga nei:

Fa'atapula'a Poloaiga:

  • Seti lau fa'atauga po'o le tau fa'atau.
  • O le fa'atonuga o le a na'o le fa'atinoina pe a o'o le tau o le maketi i le tulaga fa'apitoa.
  • Afai e le o'o le tau o le maketi i le tau fa'atulagaina, e tumau pea le fa'atonuga i le tusi oka, e fa'atali le fa'ataunu'uga.
Poloaiga Maketi:
  • O lenei filifiliga e aofia ai se fefaʻatauaiga e aunoa ma le faʻamaoniaina o se tau faʻatau pe faʻatau atu.
  • O le faiga e faʻatinoina le fefaʻatauaʻiga e faʻavae i luga o le tau maketi lata mai pe a tuʻuina le oka.
  • E na'o tagata fa'aoga e mana'omia le fa'aofiina o le aofa'i o le oka mana'omia.

Poloaiga Fa'atonu:

  • Seti se tau fa'aoso, oka tau, ma le aofa'i oka.
  • O le fa'atonuga o le a na'o se fa'atonuga fa'atapula'a ma le tau ma le aofa'i na mua'i fa'atonuina pe a o'o le tau o maketi fou i le tau fa'aoso.
  • O lenei ituaiga o fa'atonuga e maua ai e tagata fa'aoga le tele o le pulea o latou fefa'ataua'iga ma fesoasoani e fa'aautomatika le fa'agasologa e fa'atatau i tulaga tau maketi.
Fa'afefea ona fai Fefa'ataua'iga i Lumana'i ile Gate.io
6. A uma ona tuʻuina lau faʻatonuga, vaʻai i lalo o [Open Orders] i le pito i lalo o le itulau. E mafai ona e fa'aleaogaina oka ae le'i fa'atumu.
Fa'afefea ona fai Fefa'ataua'iga i Lumana'i ile Gate.io

Fa'afefea ona Fefa'ataua'iga USDT-M Fa'aauau Luma lumana'i ile Gate.io (App)

1. Tatala lau Gate.io App, i luga o le itulau muamua, kiliki [Futus] ma filifili [USDT-Perp].
Fa'afefea ona fai Fefa'ataua'iga i Lumana'i ile Gate.io
Fa'afefea ona fai Fefa'ataua'iga i Lumana'i ile Gate.io
2. Ina ia fesuia'i i le va o pa'aga fefa'ataua'iga 'ese'ese, ta'i [BTC/USDT] o lo'o i le pito i luga agavale. Ona mafai lea ona e faʻaogaina le pa suʻesuʻe mo se paga faʻapitoa pe filifili saʻo mai lisi lisi e suʻe ai lumanaʻi manaʻomia mo fefaʻatauaiga.
Fa'afefea ona fai Fefa'ataua'iga i Lumana'i ile Gate.io
3. Filifili le laina pito i tua ma fetuutuunai le tulaga o le leverage e tusa ai ma lou manao, ma tap [Faamaonia] e teu ai suiga.
Fa'afefea ona fai Fefa'ataua'iga i Lumana'i ile Gate.io
Fa'afefea ona fai Fefa'ataua'iga i Lumana'i ile Gate.io
4. Filifili lau ituaiga oka e ala i le pa'i i luga o mea nei.
Fa'afefea ona fai Fefa'ataua'iga i Lumana'i ile Gate.io
Fa'afefea ona fai Fefa'ataua'iga i Lumana'i ile Gate.io
4. I le itu taumatau o le lau, tuʻu lau faʻatonuga. Mo se fa'atonuga fa'atapula'a, fa'aofi le tau ma le aofa'i; mo se oka maketi, fa'aofi na'o le aofa'i. Tap [Faatau (Long)] e amata ai se tulaga umi, pe [Faatau (Puupuu)] mo se tulaga puupuu.
Fa'afefea ona fai Fefa'ataua'iga i Lumana'i ile Gate.io
Fa'afefea ona fai Fefa'ataua'iga i Lumana'i ile Gate.io
5. O le taimi lava e tu'u ai le oka, afai e le'i fa'atumu vave, o le a fa'aalia i le [Open Orders].

Gate.io Fefaatauaiga i le Lumanai

Tulaga Tulaga

(1) Faiga Pa

  • I le Hedge Mode, e manaʻomia tagata faʻaoga e faʻaalia manino pe latou te faʻamoemoe e tatala pe tapuni se tulaga pe a tuʻuina se poloaiga. O lenei faiga e mafai ai e tagata fa'aoga ona umia avanoa i le taimi e tasi i itu uma e lua ma le pupuu i totonu o le konekarate i le lumana'i. O le leverage mo tulaga umi ma pupuu e tutoatasi mai le tasi i le isi.

  • O avanoa umi uma e tu'ufa'atasia, ma o avanoa pupuu uma e tu'ufa'atasia i totonu o konekarate mo lumana'i ta'itasi. Pe a fa'atumauina tulaga i itu uma e lua ma le pupuu, e tatau i avanoa ona tu'u fa'atatau le fa'atatau e fa'atatau i le tulaga fa'atapula'aina o tulaga lamatia.

Mo se faʻataʻitaʻiga, i le BTCUSDT lumanaʻi, o loʻo i ai i tagata faʻaoga le fetuutuunai e tatala se tulaga umi ma le 200x leverage ma se tulaga puupuu ma le 200x leverage i le taimi lava e tasi.

(2) Auala e Tasi

I le One-Way Mode, e le manaʻomia tagata faʻaoga e faʻamaonia pe latou te tatalaina pe tapunia se tulaga pe a tuʻuina se poloaiga. Nai lo lena, latou te manaʻomia ona faʻamaonia pe o latou faʻatau pe faʻatau atu. E le gata i lea, e mafai e tagata fa'aoga ona tausia tulaga i se itu e tasi i totonu o konekarate i le lumana'i i soo se taimi. Afai o loʻo umia se tulaga umi, o le faʻatau atu o le a otometi lava ona tapunia pe a uma ona faʻatumu. I le isi itu, afai o le numera o faʻatauga faʻatumu e sili atu nai lo le numera o tulaga umi, o le a amataina se tulaga pupuu i le isi itu.

Faiga Fa'ailoga

(1) Tulaga Tu'ufa'atasi

  • I le Isolated Margin Mode, o le ono leiloa o se tulaga e fa'atapula'a i le pito i tua ma so'o se isi fa'aopoopoga tulaga fa'aoga fa'apitoa mo lena tulaga tu'ufua. I le tulaga o le faamaapeina, o le a maua e le tagata faaaoga na o tupe gau e tutusa ma le pito e fesootai ma le tulaga tuufua. O le paleni o lo'o avanoa o le teugatupe e tumau pea e le'i fa'aogaina ma e le fa'aaogaina e fai ma tupe fa'aopoopo. O le fa'amavaeina o le margin o lo'o fa'aaogaina i se tulaga e mafai ai e tagata fa'aoga ona fa'atapula'aina tupe gau i le tupe fa'asili muamua, lea e mafai ona fa'amanuiaina i tulaga e le o manuia ai se fuafuaga tau fefa'ataua'iga mo se taimi pupuu.

  • E mafai e tagata fa'aoga ona tui ma le lima fa'aopoopoga fa'aopoopo i tulaga tu'ufua e fa'asilisili ai le tau fa'amaapeina.

(2) Faiga Feso'ota'i

Cross Margin Mode e aofia ai le faʻaogaina o le paleni avanoa atoa o le teugatupe e avea ma margin e faʻamautu uma tulaga faʻasaga ma puipuia le faʻamaapeina. I lenei faiga fa'atauva'a, afai o le tau o aseta e pa'u i lalo o le fa'amalieina o mana'oga, o le a fa'amaapeina. Afai o se tulaga fa'alava e fa'amaapeina, o le a leiloa e le tagata fa'aoga aseta uma i totonu o le teugatupe se'i vagana ai le tupe e feso'ota'i ma isi tulaga tu'ufua.

Suia Leverage

  • Faiga puipui e mafai ai e tagata fa'aoga ona fa'afaigaluegaina fa'atele leverage eseese mo tulaga i itu umi ma pupuu.
  • Leverage multiplier e mafai ona fetuutuunai i totonu o le tulaga faatagaina o le lumanai leverage multiplier.
  • E fa'ataga fo'i i le fa'aoga o le puipui le fesuia'i o auala fa'alava, e pei o le fa'aliliuina mai le tulaga tu'ufua i le fa'alava fa'alava.
  • Fa'aaliga : Afai ei ai se tulaga o le tagata fa'aoga i le fa'alava fa'alava, e le mafai ona sui i le tulaga fa'a'ese'ese.

Fesili e Fai soo (FAQ)

Ituaiga o Poloaiga ile Gate.io Futures

Tapulaa Poloaiga

Fa'atapula'a poloaiga e mafai ai e le faioloa ona fa'atulaga se tau fa'atau po'o le fa'atau atu, ma o le a fa'atumu le fa'atonuga i le tau o le fa'atonuga po'o se tau e sili atu ona lelei nai lo le tau o le fa'atonuga.

Pe a tuʻuina atu se faʻatonuga faʻatapulaʻa, pe afai e leai se faʻatonuga o le tau e sili atu ona lelei nai lo pe tutusa ma le tau o le faʻatonuga o loʻo avanoa mo le fetaui i totonu o le tusi faʻatonu, o le faʻatapulaʻa o le poloaiga o le a ulufale i le tusi oka e faʻatumu, faʻateleina le loloto o maketi. A maeʻa ona faʻatumu le faʻatonuga, o le a tuʻuina atu le faioloa e tusa ai ma le totogi sili atu ona lelei.

Pe a tuʻuina atu se faʻatonuga faʻatapulaʻa, pe a fai o se faʻatonuga o le tau e sili atu ona lelei pe tutusa ma le tau o le faʻatonuga ua uma ona avanoa mo le faʻatusatusa i le tusi oka, o le a faʻatumu vave le faʻatapulaʻa o le tau i le tau sili ona avanoa. Ona o le faʻaaogaina o tupe faʻaalu i le taimi o le faʻataunuʻuina o le poloaiga, o le a tuʻuina atu se pili tau fefaʻatauaʻiga e pei o le tau o le Taker.

E le gata i lea, e mafai fo'i ona fa'aoga le fa'atapula'aina o fa'atonuga e fa'agata pe tapunia atoa ai se fa'atonuga fa'atapula'a o tupe maua. O le lelei o se faʻatonuga faʻatapulaʻa o le faʻamaonia lea e faʻatumu i le tau faʻamaonia, ae o loʻo i ai foi se tulaga lamatia e le mafai ona faʻatumu le poloaiga.

A fa'aogaina se fa'atonuga fa'atapula'a, e mafai fo'i e le tagata fa'aoga ona fesuia'i le ituaiga taimi aoga o le fa'atonuga e tusa ai ma o latou mana'oga tau fefa'ataua'iga, ma o le fa'aletonu ole GTC:

- GTC (Good 'Til Canceled Order): O lenei ituaiga o poloaiga o le a tumau pea le aoga seia oʻo ina faʻatumu atoatoa pe faʻaleaogaina.

- IOC (Vaai vave pe Faʻamalo Poloaiga): Afai o lenei ituaiga o poloaiga e le mafai ona faʻatumu vave i le tau faʻamaonia, o le a faʻaleaogaina le vaega e leʻi faʻatumu.

- FOK (Fa'atumu pe Fasi le Poloaiga): O lenei ituaiga o poloaiga o le a fa'aleaogaina vave pe a le mafai ona fa'atumu uma poloaiga.

Poloaiga Maketi

O le a fa'atumu le fa'asologa o maketi i le tau sili ona lelei o lo'o maua ile tusi oka ile taimi. E mafai ona vave fa'atumu le fa'atonuga e aunoa ma le fa'atulagaina e le faioloa le tau. O le fa'atonuga o maketi e fa'amaonia ai le fa'atinoina o
poloaiga ae le o le tau o le fa'atinoina, aua e ono fesuisuia'i e fa'atatau i tulaga tau maketi. O fa'atonuga tau maketi e masani lava ona fa'aoga pe a mana'omia e le faioloa ona vave ulufale e pu'e ai se tulaga tau maketi.

Poloaiga Tulaga

Afai e setiina le tau faʻaoso, pe a oʻo i le tau faʻailoga (tau maketi, tau faʻamatalaga, tau talafeagai) filifilia e le tagata faʻaoga e oʻo atu i le tau faʻaoso, o le a faʻaosoina, ma o le a tuʻuina se faʻatapulaʻaina o le faʻatonuga i le tau o le faʻatonuga ma le aofaʻi na faʻatulagaina e le tagata fa'aoga.

Na'o le meli

O le a le faʻatumu vave poloaiga i luga o le maketi, lea e faʻamautinoa ai o le tagata faʻaoga e masani lava o se tagata e faia ma fiafia i le fua o le tau fefaʻatauaʻiga e avea o se tagata e tuʻuina atu tupe; i le taimi lava e tasi, pe a faʻatumu le poloaiga i se faʻatonuga o loʻo i ai nei, ona faʻaumatia loa lea o le poloaiga.

SL/TP

SL/TP o lo'o fa'atatau i le tau fa'atūina muamua (ave le tau o tupe mama po'o le taofi le tau gau) ma le tau fa'aoso. Pe a oʻo atu le tau mulimuli o le tau faʻamaʻi faʻamaʻi i le tau faʻaosoina muamua, o le a tuʻuina atu e le faiga se faʻatonuga vavalalata maketi e tusa ai ma le aofaʻi na faʻatulagaina muamua ina ia maua ai se tupe mama pe taofi le gau. I le taimi nei, e lua auala e tu'u ai se poloaiga taofi leiloa:

  • Seti le TP/SL pe a tatala se tulaga: O lona uiga ia seti muamua le TP/SL mo se avanoa ua lata ona tatala. A tuʻuina e le tagata faʻaoga se faʻatonuga e tatala ai se tulaga, e mafai ona latou kiliki e seti se faʻatonuga TP / SL i le taimi e tasi. A fa'atumuina le fa'atonuga avanoa (se vaega po'o le atoatoa), o le a vave tu'uina e le faiga se fa'atonuga TP/SL fa'atasi ai ma le tau fa'aoso ma le tau fa'aoso na fa'atulaga muamua e le tagata fa'aoga. (E mafai ona va'aia i fa'atonuga tatala i lalo ole TP/SL.)
  • Seti le TP/SL pe a umia se tulaga: E mafai e tagata faʻaoga ona seti se faʻatonuga TP/SL mo se tulaga faʻapitoa pe a umia se tulaga. A maeʻa le faʻatulagaina, pe a oʻo i le tau mulimuli o le ituaiga tau faʻamaʻi faʻapitoa e fetaui ma le tulaga faʻaoso, o le a tuʻuina e le faiga se faʻatonuga vavalalata maketi e tusa ai ma le aofaʻi na faʻatulagaina muamua.


Eseesega i le va o Coin-M Perpetual Futures ma USDT-M Perpetual Futures

1. E fa'aaogaina crypto eseese e fai ma iunite tau fa'atatau, aseta fa'amaonia, ma fa'atatauga ole PNL:
  • I le USDT-M faʻavavau lumanaʻi, faʻatusatusaga ma tau o loʻo i le USDT, faʻatasi ai ma le USDT faʻaaogaina e fai ma faʻamaoniga, ma PNL fuafuaina i le USDT. E mafai e tagata faʻaoga ona auai i fefaʻatauaʻiga eseese i le lumanaʻi e ala i le umiaina o le USDT.
  • Mo Coin-M faʻavavau lumanaʻi, tau ma le faʻatatauina o loʻo i totonu o tala Amerika (USD), faʻaaogaina le faʻamaufaʻailoga autu e fai ma faʻamaoniga, ma faʻatusatusa le PNL ma le crypto faʻavae. E mafai e tagata faʻaoga ona auai i fefaʻatauaʻiga faʻapitoa i le lumanaʻi e ala i le taofiofia o le crypto faʻavae tutusa.

2. Tau fa'akonekarate eseese:
  • O le tau o konekarate taʻitasi i le USDT-M faʻavavau i le lumanaʻi e maua mai i le cryptocurrency faʻavae e fesoʻotaʻi, faʻataʻitaʻiina e le 0.0001 BTC foliga tau mo BTCUSDT.
  • I le Coin-M faʻavavau lumanaʻi, o le tau o konekarate taʻitasi e faʻamautu i tala Amerika, e pei ona vaʻaia i le 100 USD faʻatatau ile BTCUSD.

3. Aafiaga ese'ese e feso'ota'i ma le fa'aititia o tau o aseta fa'amaonia:
  • I le USDT-M fa'avavau lumana'i, o le aseta fa'amaonia e mana'omia o le USDT. A pa'ū le tau o le crypto autu, e le afaina ai le tau o le aseta faʻamaonia USDT.
  • I le Coin-M faʻavavau lumanaʻi, o le aseta faʻamaonia e manaʻomia e fetaui ma le crypto autu. A pa'ū le tau o le crypto faʻavae, o aseta faʻamaonia e manaʻomia mo tulaga o tagata faʻaoga e faʻateleina, ma sili atu le crypto e manaʻomia e fai ma faʻamaoniga.
Thank you for rating.